Bonus od Slovenskej sporiteľne: zablokovaná karta

11. mája 2012, pcsernak, Nezaradené

K bankám, ktoré ponúkajú bezkontaktné platobné karty sa konečne pridala aj Slovenská sporiteľňa. V rámci akcie klientom do konca mája ponúka, že im namiesto ich súčasnej karty zadarmo vydá novú bezkontaktnú. Keďže moja súčasná karta má platiť až do augusta 2014, vybral som sa dnes do banky a požiadal o prevydanie karty.

Pracovníčka sa hneď pýtala, či chcem aj naďalej používať svoju starú kartu. Povedal som, že áno. Veď než mi príde nová karta, ako inak by som platil a vyberal peniaze. Pani sa chvíľu radila so svojou kolegyňou, ako to treba spraviť, aby som mohol používať svoju doterajšiu kartu a nemusel platiť za novú. Po pár minútach mi dala podpísať  žiadosť o vydanie novej karty a mohol som spokojný odísť z banky.

Spokojný som však zostal len do večera, keď som sa svojou kartou pokúsil zaplatiť za menší nákup v potravinách. Keď mi predavačka oznámila, že platba neprešla, predpokladal som, že som pri zadávaní PIN kódu spravil preklep. Keď sa to opakovalo aj druhýkrát, už som tušil, že táto karta pravdepodobne doslúžila. Našťastie som mal v peňaženke päť eur a mohol som za nákup zaplatiť v hotovosti. Pre istotu som išiel hneď do bankomatu. Namiesto peňazí som videl len hlášku: Transakcia zamietnutá.

Zavolal som preto na infolinku Slovenskej sporiteľne. Karta mi nefunguje, lebo mi ju na pobočke zablokovali, hoci nemuseli. No nemám zúfať. Nová karta by mala doraziť do desiatich pracovných dní.

Teraz už len čakám, či mi za vydanie novej karty naúčtujú aj poplatok.

Aktualizácia, 18. mája:

Nová karta dorazila do schránky vo štvrtok 17. mája, teda 6 dní po podaní žiadosti. Poplatok mi nestrhli.