Založ si blog

Krátke hovory sa s novou službou od O2 nevyplatia

Služba EU Pas od O2 umožňuje volať v krajinách Európskej únie za rovnaké ceny ako na Slovensku. V prípade, že využívate O2 Fér, zaplatíte za minútu odchádzajúceho hovoru 13 centov a pri O2 Paušále 10 centov. Poplatok za minútu prijatého hovoru je nulový. K tomu však musíte pripočítať prepojovací poplatok vo výške 60 centov za každý prijatý i odchádzajúci hovor. O2 si za túto službu neúčtuje žiadne aktivačné ani mesačné poplatky.

Komu sa to oplatí?

Všetkým, ktorí uskutočňujú dlhé hovory. Bez tejto služby zaplatíte za minútu prijatého hovoru v krajinách EÚ 0,132 eura. Ak prijatý hovor nebude trvať dlhšie ako štyri minúty a 34 sekúnd, O2 vám naúčtuje menej ako 60 centov. V prípade, že máte aktívnu službu EU Pas, zaplatíte aj za desaťsekundový hovor 60 centov.

O niečo výhodnejšia je táto služba pri odchádzajúcich hovoroch. Bez služby EU Pas zaplatíte za minútu odchádzajúceho hovoru v roamingu v rámci EÚ 0,42 eura. Za 60 centov tak môžete volať celkovo jednu minútu a 26 sekúnd. Pri dlhších hovoroch vyhráva EU Pas, pri kratších klasický roaming.

Európsky parlament však schválil, že od júla sa ceny hovorov v roamingu musia znížiť. Slovenskí operátori si budú môcť účtovať za minútu prichádzajúceho hovoru v krajinách únie maximálne 0,096 eura s DPH a za minútu odchádzajúceho hovoru najviac 0,348 eura s DPH.

Od 1. júla sa tak program EU Pas oplatí v prípade prichádzajúcich hovorov, len ak budú trvať dlhšie ako šesť minút a 15 sekúnd. Pri prichádzajúcich hovoroch sa EU Pas vyplatí pri telefonátoch, ktoré presiahnu jednu minútu a 44 sekúnd. Ak budete volať kratšie, oplatí sa vám zaplatí štandardnú regulovanú cenu za hovor v roamingu.

Tip

Podľa informácií na stránke operátora, si možno EU Pas aktivovať cez internet, prostredníctvom zákazníckej linky, na predajni alebo zaslaním aktivačnej SMS. Balíček je pritom aktívny ihneď. Rovnako sa dá aj s okamžitou platnosťou deaktivovať. Ak ste v zahraničí a plánujete uskutočniť dlhší hovor, stačí si túto službu aktivovať krátko pred tým, ako budete volať. Po skončení telefonátu ju jednoducho zase zrušíte.

Záver: Ak cestujete na dovolenku, pravdepodobne nebudete celé dni tráviť telefonovaním. A na to, aby ste zavolali svojim príbuzným, že počasie je krásne, more teplé a pivo drahé, si pravdepodobne vystačíte aj s kratším telefonátom. EU Pas si určite nájde svoju cieľovku najmä z radov firemných klientov. Pre nich O2 ponúka túto službu už dlhšie. Ostatným klientom sa tento balíček oplatí aktivovať najmä vtedy, ak plánujú uskutočniť dlhší telefonát.

Mall. sk ma obral o sto eur

01.12.2014

Kúpil som si televízor v Mall.sk. Vybral som si Philips. O výbere rozhodlo aj to, že do konca októbra mal Philips akciu, v rámci ktorej sľuboval vrátiť sto eur z kúpnej ceny. Stačilo sa zaregistrovať a poslať oskenovaný pokladničný blok alebo faktúru. Akcia platila do 31. októbra a zaregistrovať sa bolo treba do konca novembra. Keďže bol televízor na sklade, nechal som to na [...]

O2 pýta od klienta tisíc eur, v Orangei by zaplatil 60

15.08.2013

Markovi sa vďaka mobilnému internetu výrazne predražila jeho dovolenka vo Francúzsku a Švajčiarsku. Ako zákazník O2 si vo Francúzsku aktivoval službu EU Internet, ktorá ponúka 25 MB dát v krajinách Európskej únie za dve eurá na deň. Potom, ako odišiel z Francúzska do Švajčiarska, už internet nepožíval. Jeho smartfón sa však sám pripájal na internet, aktualizoval [...]

Allianz nechce preplatiť varnú dosku, pretože nemáme poistené sklo

22.11.2012

Pred asi tromi mesiacmi som otvoril kuchynskú skrinku, z ktorej vypadol pohár. Spadol na roh sklokeramickej varnej dosky, ktorá praskla. Nevadí, máme predsa poistenú domácnosť v Allianzi. Minulý týždeň som sa konečne odhodlal poistnú udalosť nahlásiť. Dnes som dostal odpoveď z poisťovne: „Vážený pán Mgr. Csernák, dňa 14.11.2012 ste nám oznámili škodu, ktorá Vám [...]

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 81740x
Priemerná čítanosť článkov: 7431x

Autor blogu

Kategórie