Založ si blog

Ako funguje platenie šekov mobilom

Slovenská sporiteľňa vie svojich klientov aj potešiť. Aspoň mne urobila radosť aplikácia Skener, ktorá je už niekoľko mesiacov k dispozícii v Google play. Umožňuje platiť šeky bez toho, aby ste ich museli opisovať do počítača či do mobilného telefónu.

Po nainštalovaní a prvom otvorení aplikácie sa vám zobrazí, že nemáte uložené žiadne položky. Cez menu kliknete na tlačítko Pridať, čím sa zapne fotoaparát. Ten stačí následne namieriť na čiarový kód na poštovej poukážke. Telefón kód oskenuje, vďaka čomu načíta všetky potrebné informácie k realizácii platby.

Po zoskenovaní je dobré všetky údaje skontrolovať, či sa načítali korektne. Môže sa totiž stať, že v čiarovom kóde nie sú uvedené všetky údaje ako variabilný symbol či špecifický symbol. Šek od poisťovne Union, ktorý som týmto spôsobom uhradil, však všetky údaje obsahoval.

 

Následne je potrebné vybrať si účet, z ktorého platbu uskutočníte. Kliknete na Vyberte si účet a otvorí sa vám nové okno, do ktorého zadáte svoje prihlasovacie údaje do internetbankingu.

Po prihlásení sa znovu zobrazí predchádzajúca obrazovka s tým, že je v nej už uvedené, z akého účtu budete daný šek platiť.

Potom už len stačí kliknúť na tlačidlo Odoslať. Po zadaní platby vám príde sms kód, ktorý opíšete do okienka.

Po potvrdení sa platba zrealizuje. Šek, ktorý naskenujete, zostane uložený vo vašom telefóne pokiaľ ho nezmažete. Ak pravidelne platíte šekom tomu istému prijímateľovi rovnakú sumu, nemusíte nabudúce šek už snímať, stačí si otvoriť už skôr naskenovaný šek a platbu môžete znovu odoslať.

Záver: Ak platíte svoje šeky cez internet banking, táto aplikácie vám dokáže ušetriť zopár minút. Nemusíte údaje zo šeku opisovať, ale telefón si ich načíta sám z čiarového kódu. Nemusíte sa preto obávať, že by ste spravili preklep. Pred potvrdením platby som však pre istotu skontroloval, či tento preklep nespravil telefón. Samozrejme rovnako ako pri internet bankingu si ani pri platení mobilom neporadíte bez pripojenia na internet. Ak na potvrdzovanie platieb využívate GRID kartu, musíte si najprv aktivovať potvrdzovanie platieb sms kódom. Kódy z GRID karty sa totiž do aplikácie nedajú zadať.

Mall. sk ma obral o sto eur

01.12.2014

Kúpil som si televízor v Mall.sk. Vybral som si Philips. O výbere rozhodlo aj to, že do konca októbra mal Philips akciu, v rámci ktorej sľuboval vrátiť sto eur z kúpnej ceny. Stačilo sa zaregistrovať a poslať oskenovaný pokladničný blok alebo faktúru. Akcia platila do 31. októbra a zaregistrovať sa bolo treba do konca novembra. Keďže bol televízor na sklade, nechal som to na [...]

O2 pýta od klienta tisíc eur, v Orangei by zaplatil 60

15.08.2013

Markovi sa vďaka mobilnému internetu výrazne predražila jeho dovolenka vo Francúzsku a Švajčiarsku. Ako zákazník O2 si vo Francúzsku aktivoval službu EU Internet, ktorá ponúka 25 MB dát v krajinách Európskej únie za dve eurá na deň. Potom, ako odišiel z Francúzska do Švajčiarska, už internet nepožíval. Jeho smartfón sa však sám pripájal na internet, aktualizoval [...]

Allianz nechce preplatiť varnú dosku, pretože nemáme poistené sklo

22.11.2012

Pred asi tromi mesiacmi som otvoril kuchynskú skrinku, z ktorej vypadol pohár. Spadol na roh sklokeramickej varnej dosky, ktorá praskla. Nevadí, máme predsa poistenú domácnosť v Allianzi. Minulý týždeň som sa konečne odhodlal poistnú udalosť nahlásiť. Dnes som dostal odpoveď z poisťovne: „Vážený pán Mgr. Csernák, dňa 14.11.2012 ste nám oznámili škodu, ktorá Vám [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 81762x
Priemerná čítanosť článkov: 7433x

Autor blogu

Kategórie